H ιστορία μας

 

2003-Ιούνιος. Ο Θανάσης Μαστρογιάννης και ο Λευτέρης Λαχουβάρης (Μυκητολόγοι του Γ.Π.Α) ξεκινούν την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα.

2004-Μάρτιος. Η πρώτη παραγωγή τυποποιημένου υποστρώματος καλλιέργειας μανιταριών σε μπλοκ των 18 κιλών είναι γεγονός. Παραγωγικότητα 10.000 μπλοκς / εβδομάδα.

2006-Ιούνιος. Έναρξη της πρώτης οργανωμένης μονάδας παραγωγής μανιταριών Λεντινούλα – shiitake στην Ελλάδα. Παραγωγικότητα 1 τόνος νωπού shiitake (Λεντινούλα) / εβδομάδα.

2006-Σεπτέμβριος. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας μονάδας για την παραγωγή Πλευρώτους, συνολικής έκτασης 3.300m2.

2009-Ιούλιος. Η μονάδας παραγωγής Πλευρώτους επεκτάθηκε με τη δημιουργία 9 νέων θαλάμων, συνολικής έκτασης 3.240m2.

2010-Νοέμβριος. Η εταιρία μας έλαβε το βραβείο "Γκουρμέ" για την "Φρέσκια Λεντινούλα".

2013-Μάιος. Το βραβείο "Καινοτομίας" απονέμεται στην εταιρία μας από τον "Γαστρονόμο".

2015-Σεπτέμβριος. Η πρώτη εξαγωγή υποστρώματος Πλευρώτους σε Τρίτη χώρα είναι γεγονός.

2016-Ιανουάριος. Δημιουργήθηκε το νέο σύγχρονο συσκευαστηρίο μας, συνολικής έκτασης 725m2.

2016-Μάιος. Το πρώτο μας σημείο Λιανικής Πώλησης ξεκίνησε την λειτουργία του σε ένα υπέροχο και πολύ ζεστό χώρο συνολικής επιφάνειας 70m2.

2016-Μάρτιος. Έγινε η παρουσίαση στις Βρυξέλες του πρώτου προϊόντος αποξηραμένων μανιταριών πλούσιο σε βιταμίνη D στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "Trafoon".

2018-Μάρτιος. Έναρξη μεγάλου ερευνητικού προγράμματος πάνω στη μελέτη των μανιταριών, στα πλαίσια του «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» σε συνεργασία με το "Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών", το "Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο" και το "Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών".

2018-Ιούνιος. Οργάνωση συλλογής του αχύρου που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή υποστρωμάτων με δικά μας μέσα. Δυναμικότητα 3KTN/year, 500Kg μπάλα αχύρου.

2019-Ιούνιος. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 2 νέων θαλάμων επώασης υποστρώματος δυναμικότητας 8.000 μπλοκ.