Καλλιέργεια μανιταριών

Η γρήγορη και απροσδόκητη εμφάνιση των μανιταριών είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά φαινόμενα της φύσης. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζεται άμεσα από την οσμωτική πίεση και τον ρυθμό εξάτμισης της αναπτυσσόμενης καρποφορίας του μυκηλίου. Εργαζόμαστε συνεχώς για να διατηρήσουμε τον ρυθμό εξάτμισης εντός των απαραίτητων ορίων, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο αερισμό, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την κατάλληλη υγρασία στις σήραγγες ανάπτυξης.

Διαχείριση υπολειμμάτων

 

Στο τέλος της διαδικασίας καλλιέργειας, το υπόστρωμα αφαιρείται από το πλαστικό του κάλυμμα. Το πλαστικό είναι ανακυκλώσιμο και αποστέλλεται σε μια εταιρεία ανακύκλωσης, ενώ το χρησιμοποιημένο υπόστρωμα αφήνεται μόνο του για να διατηρηθεί φυσικά. Τρεις με τέσσερις μήνες αργότερα, είναι ιδανικό υλικό για τη βελτίωση του εδάφους στη δενδροκομία ή την κηπουρική. Η ηλεκτρική ή η θερμική ενέργεια που δαπανάται σε αυτήν την καλλιέργεια είναι ασήμαντη, επειδή χρησιμοποιούμε ορθολογικά την ενέργεια του ίδιου του υποστρώματος για θέρμανση, ενώ για την ψύξη, η χρήση πάνελ ψύξης αρκεί για τη δημιουργία του βέλτιστου μικροκλίματος με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

 

Φαρμακευτικά Μανιτάρια

 

Το 2006, η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της τεχνολογίας για την παραγωγή φαρμακευτικών μανιταριών Λεντινούλα (Lentinula edodes) στην Ελλάδα. Γνωστό ως "Shiitake" στα Ιαπωνικά, το "xiang gu" στα Κινέζικα καλλιεργείται ιστορικά στην Κίνα από το 1000 μ.Χ. και εξάγεται σε όλο τον κόσμο.