Διαδικασία Ξήρανσης

 

 

Όταν τα συλλεγμένα μανιτάρια εκτίθενται στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρχίζουν να παράγουν φυσικά βιταμίνη D σε μεγάλες ποσότητες. Η εξήγηση είναι ότι το υπεριώδες φως μετατρέπει την εργοστερόλη, μια φυσική ουσία στα μανιτάρια, σε εργοκαλσιφερόλη (βιταμίνη D2). Η ηλιακή ξήρανση παράγει ασφαλή και υψηλής ποιότητας αποξηραμένα μανιτάρια με υπέροχη και ενισχυμένη γεύση που τα καθιστά ικανά να χρησιμοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, τα αποξηραμένα μανιτάρια έχουν τη δυνατότητα να χρησιμεύσουν ως εξαιρετική φυσική πηγή βιταμίνης D κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

 

Η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά ως η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που εμπορεύεται αποξηραμένα μανιτάρια με υψηλά επίπεδα βιταμίνης D. Το αποξηραμένο στον ήλιο μίγμα αποξηραμένων μανιταριών, αποτελείται από χρυσαφένια και γκρίζα μανιτάρια πλευρώτους που καλλιεργήθηκαν βιολογικά στη φάρμα μας, μίγμα άλλων μανιταριών που βρίσκουμε στο ελληνικό νησί της Εύβοιας, μακριά από κάθε βιομηχανική δραστηριότητα και περιβάλλονται από βιολογικούς ελαιώνες. Το αποξηραμένο μείγμα Πλευρώτους, περιέχει πάνω από 2100μg Βιταμίνης D2 ανά 100g, καθιστώντας μία ή δύο φέτες μανιταριού επαρκείς για τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Τα αποξηραμένα στον ήλιο μανιτάρια είναι η μόνη πηγή βιταμίνης D για τους ολικά χορτοφάγους (vegan).