Αποξηραμένα Μανιτάρια

Τα αποξηραμένα μανιτάρια μας είναι μια γευστική μοναδική συλλογή από 8 διαφορετικά προϊόντα: Βασιλομανίταρα - Porcini, Μαύρες Τρομπέτες, Κανθαρέλλες Chanterelles, Ποικιλία Δάσους- Forest mix, Ποικιλία Φάρμας - Mix Farm, Πλευρώτους, Λεντινούλα- Shiitake, Μορχέλλες- Moriles.

Επιλέγουμε τα καλύτερα μανιτάρια ποιότητας και αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα ταξινομούμε, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε, χρησιμοποιώντας την πιο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία: τον ήλιο μας. Μετά την παραμονή στο ηλιακό ξηραντήριο τοποθετούνται στο θερμικό ξηραντήριο όπου εκεί σε θερμοκρασία 60oC το τελικό προϊόν παστεριώνεται.

Η ηλιακή μας τεχνολογία ξήρανσης βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των αποξηραμένων μανιταριών όσον αφορά το χρώμα, την υφή και τη γεύση, ενισχύοντας την ένταση των γεύσεων. Το κύριο πλεονέκτημα της ηλιακής ξήρανσης είναι ο φυσικός εμπλουτισμός των μανιταριών με τη βιταμίνη D, καθώς η εργοστερόλη μετατρέπεται σε εργοκασσιφερόλη υπό την έκθεση στο φυσικό υπεριώδες φως του ήλιου.

Συσκευάζουμε σε βάζα υψηλής ποιότητας Pet 30g, 25g ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευασία σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Γκριφίσκη Maitake αποξηραμένη 30g

Πρόκειται για καλλιεργούμενα μανιτάρια του είδους Grifola frondosa (Dicks.) Gray (1821) ( αλλοιώς Κασταμανίτες , ιαπ. Maitake, αγγλ.Ram’s Head. Στη φύση εμφανίζετε πάνω σε δένδρα πλατύφυλλων στο κορμό ή χαμηλά στο «λαιμό» του δένδρου πάνω στη ρίζα. Αποτελείται από ένα κοινό στέλεχος με διακλαδώσεις που μοιάζουν με ακανόνιστα ημικυκλικά φύλλα. Το σαρκώδες μέρος αποτελεί το στέλεχος ενώ ο πίλος είναι λεπτεπίλεπτα φυλλαράκια.
Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή με ευχάριστη γλυκιά οσμή στη νεαρή ηλικία. Τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουν πολύ πιο έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από τα φρέσκα έχουν άρωμα καπνιστού και γεύση κάστανου. Το άρωμα μάλιστα είναι το ισχυρότερο από όλα τα καλλιεργούμενα μανιτάρια.

Οι κύριες ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στα μανιτάρια αυτά είναι οι β-γλυκάνες, η «grifolan» και η «grifolin –LE». Ακόμη έχουν βρεθεί 5-νουκλεοτίδια ( 200-306mg/100gr), φωσφολιπίδια και εργοστερόλη. Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες (Susuki e al 1984., Mori, et al.1987 Hishiba 1988, Nanba 1993) η συχνή χρήση του μανιταριού αυτού (3-5 ημέρες / βδομάδα) σαν τροφή ή σαν τσάι μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά κατά της εκδήλωσης καρκίνου, ενώ συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Παράλληλα, πειράματα τόσο με ζώα όσο και με ανθρώπους έδειξαν αξιόλογα αποτελέσματα στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και στην υπέρταση, στην προστασία του ήπατος και του προστάτη.

Βάρος / τεμάχιο: 30g

Τεμαχιο / Κυβώτιο: 9/15

Συσκευασία:Βάζο Pet

Συντήρηση: 18 μήνες

Προέλευση: Ελλάδα

Barcode: 5200120210589

Κωδ. Προϊόντος: 210589