Προϊόντα Τρούφας
Τα καρυκεύματα μας με άρωμα μαύρης ή λευκής τρούφας είναι ένας αρμονικός συνδυασμός ενός από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα έλαια, φτιαγμένα από τις ποικιλίες Κορωνέϊκη και Λαδολιά, με ένα απαλό άρωμα που δένει τέλεια με το πλούσιο άρωμα της μαύρης τρούφας. Στην Ελλάδα η τρούφα είναι γνωστή ως «Ύδνων» από την αρχαιότητα. Ήταν ιδιαίτερα περιζήτητη λόγω των φαρμακευτικών και αφροδισιακών ιδιοτήτων της, καθώς και της υπέροχης γεύσης και αρώματος της. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ενέπνευσε τόσους πολλούς αρχαίους ποιητές και συγγραφείς. Οι τρούφες αναφέρονταν ως «παιδιά των θεών» από τον Πορφύριο, ενώ ο Πλίνιος τις θεωρούσε «φυσικά θαύματα».
Η τρούφα χρησιμοποιείται σε μαγειρικές εφαρμογές στις μεσογειακές χώρες από την αρχαία Ελλάδα. Οι κόνδυλοι που χρησιμοποιούνται ονομάζονται melanosporum, το οποίο προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "melani" (μαύρο) και "sporum" (σπόρος). Η τρούφα δεν είναι απλώς ένα φαγητό, άρωμα ή άρωμα. Η τρούφα είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που νιώθετε όταν πίνετε την πρώτη σας μπουκιά: μια νόστιμη απόλαυση που ξυπνά τις αισθήσεις, μια κατάσταση μέθης που εύχεστε να μην τελειώσει ποτέ. Η τρούφα διεγείρει την πέμπτη «γεύση» μας, το umami, το οποίο διαθέτει η γλώσσα μας ειδικά για να εκτιμήσει τα γαστρονομικά θαύματα όπως η τρούφα. Οι ελληνικές τρούφες άγριας καλλιέργειας θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας και από τις καλύτερες στον κόσμο. Αυτό το σπάνιο μανιτάρι ξεχωρίζει για το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση του. Λίγες σταγόνες είναι αρκετές για να αναδείξουν πιάτα με ζυμαρικά, ριζότο, φρουτοσούπα, πουρέ πατάτας ή ακόμα και μια μπριζόλα στη σχάρα ή φιλέτο μαγειρεμένη σε τηγάνι.